Između vrelih letnjih i hladnih i vetrovitih dana koži treba vremena da se privikne na temperaturni prelaz, a vi ćete joj najbolje pomoći u tome ako joj priuštite obnavljajući tretman. Jedan od takvih je tretman voćnim kiselinama, koji se baš radi u jesen jer posle preparata na bazi voćnih ili AHA kiselina nije poželjno da izlažete kožu suncu.

Voćne kiseline, pre svega, s lica otklanjaju izumrli sloj kože, pa služe kao piling. Uz to, one dehidriranoj koži vraćaju vlažnost i uspostavljaju normalnu pH vrednost. Potom izbeljuju promene u pigmentaciji kože i fleke nastale od akni. Odlične su u borbi protiv bora jer one najsitnije površinske uklanjaju, a duboke čine plićim. One oslobađaju pore od masnoće i sužavaju ih, a podstiču stvaranje kolagena i regeneraciju ćelija. Budući da poboljšavaju cirkulaciju u dermu, ove kiseline zaista prolepšaju kožu.

EFEKTI

Vrši eksfolijaciju i poboljšava teksturu epiderma.

  • Pospešuje ćelijsku regeneraciju.
  • Pegla neravnine na koži.
  • Uklanja višak sebuma sa površine kože.
  • Daje blistav izgled i ujednačava ten.

Efekat tretmana zavisi od koncentracije voćne kiseline, njenog sastava, kao i od broja tretmana potrebnih koži.

Tretmani voćnim kiselinama mogu da se rade u serijama, ali između dva je potrebno da prođe nekoliko dana.

Kiselina se nanosi na savršeno očišćenu kožu i sve vreme dok traje tretman, potreban je nadzor stručne osobe koja prati reakciju. Potom se kiselina neutrališe, stavlja se regenerativna maska sa umirujućim dejstvom i na kraju hranljiva krema.

Piling Aux Acides de Fruits

Umesto maski na bazi voćnih kiselina, kojima se do sada izvodio ovaj tretman, stigao je piling na bazi voćnih kiselina, odličan buster za intenzivnu eksfolijaciju koji sadrži biljni koncentrat voćnih kiselina i cveća. Nova formulacija je bolja jer tri puta manje iritira kožu, a dejstvo je veće.

* Glavni aktivni sastojci AHA kiseline iz voća i šećera zaduženi su za eksfolijaciju, a ekstrakt damaske ruže za glačanje bora.
* Preporučuje se za puniju kožu, kožu s keratozama, sa ožiljcima od akni ili sa znacima starenja.
* Namenjen je isključivo za profesionalnu upotrebu.

PREPORUČUJE SE

* kod deblje kože
* problema sa orožalim delovima, tzv. keratozama
* kod ožiljaka od akni
* za znake starenja kao što su bore i pigmentne fleke

OPREZ

Proizvode na bazi voćnih kiselina ne treba nanositi ako je koža iritirana, pod upalom, ako postoje aktivne akne ili problemi s kuperozom. Nisu poželjne ni posle agresivnih tretmana poput dermo-abrazije, upotrebe retinske kiseline, medicinskih hemijskih pilinga… U tim slučajevima potrebno je sačekati šest nedelja pre korišćenja voćnih kiselina.